top of page

Wat zijn kalk- en schimmelnagels?

 

Er lopen veel mensen rond met de vervelende ongemakken van de zogenoemde “kalknagels” en “schimmelnagels” .

Schimmelnagels zijn verdikte, witte en vaak ook vervormde nagels. omdat de schimmel zich vastbijt onder de nagel, helpen diverse crémes en druppels onvoldoende.

Over het algemeen zijn deze nagels goed te behandelen met laser. Dé meest effectieve methode om schimmelnagels aan te pakken is om de schimmel te bestrijden met onze Q-switched laser.

Kalknagels

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig.

Als er meerdere of alle nagels aangetast zijn met deze hardnekkige schimmel is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het een aantal maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug is gegroeid, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

Hoe kan ik mijn schimmelnagels thuis het beste verzorgen?

 

Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).

Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig kunnen zijn en daarom is het van belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.

Hoe werkt deze behandeling?

 

We maken gebruik van de allernieuwste en medisch gecertificeerde apparatuur. Bij deze techniek wordt licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Door deze warmte wordt de schimmel gedood en zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Doet deze behandeling pijn?

 

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar gelukkig duurt de behandeling niet lang.

Het is afhankelijk van het aantal nagels die zijn aangetast.

Tips om op te letten 

 

Zoals aangegeven is goed afdrogen van de voeten na het wassen erg belangrijk. Probeer zoveel mogelijk op bloten voeten lopen i.v.m. ventilatie 

  • zorg bij het dragen van sokken dat u dagelijks schone sokken draagt.

  • aangeraden wordt het gebruik van goed ventilerende sokken en schoenen.

  • gebruik geen nagellak, dit kan gezonde nagels besmetten.

  • het bed regelmatig verschonen (ook om de partner niet te besmetten).

bottom of page